Δώρα γενεθλίων: Μετρά μόνο η χειρονομία ή και η χρηματική τους αξία;

«Σημασία έχει η κίνηση και όχι το δώρο… »Γνωστή και χιλιοειπωμένη ατάκα που όλοι έχουμε ακούσει και πολλοί από εμάς έχουμε πει αναφερόμενοι σε δώρα γενεθλίων που πήραμε βιαστικά ή δεν καταφέραμε να δώσουμε καν αντικαθιστώντας  τα με τα τυπικά γλυκά που κρατάμε σε κάθε επίσκεψη. Είναι όμως όντως έτσι; Μέτρα περισσότερο η χειρονομία και το γεγονός ότι σκεφτήκαμε να πάρουμε αυτό το δώρο γενέθλιων ή τελικά η αξία της σχέσης που έχουμε αναπτύξει με τον παραλήπτη αντικατοπτρίζεται άμεσα και στο χρηματικό ποσό που είμαστε διατεθειμένοι να δαπανήσουμε για να του αγοράσουμε δώρο γενεθλίων; Εύλογα ερωτήματα που αν δεν έχουν περάσει από το μυαλό σας για τα δώρα που κάνετε, σίγουρα θα τα έχετε σκεφτεί για τα δώρα που λαμβάνετε από τους αγαπημένους σας. Ακολουθεί μια άποψη για το θέμα που ίσως καταφέρει  να σας διαφωτίσει.

Όταν στα δώρα γενεθλίων μετρά η χειρονομία…
Σίγουρα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε έχετε συγγενείς και φίλους που δυσκολεύονται οικονομικά ή που ακόμα χειρότερα ξαφνικά βρέθηκαν να παλεύουν με το τέρας της ανεργίας σωστά; Όταν λοιπόν  αυτοί οι άνθρωποι μπουν στην διαδικασία να σας  αγοράσουν ένα δώρο γενέθλιων πόσο σίγουροι είστε ότι αυτό το δώρο θα είναι εξίσου μεγάλης χρηματικής αξίας με την αγάπη τους για σας; Σας το λέω ξεκάθαρα. Το δώρο τους δεν θα είναι τεράστιο αν και η αγάπη τους μπορεί να είναι. Το δώρο τους, με τις παρούσες οικονομικές τους δυσκολίες αντέχει να είναι μόνο ένα συμβολικό δωράκι.  Και αυτό θα αγοράσουν για εσάς .Κάτω από αυτές τις συνθήκες η χειρονομία και μόνο είναι αυτή που μετρά! Όχι όμως πάντα…

Όταν στα δώρα γενεθλίων μετρά η χρηματική τους αξία…
Έχετε κάνει ποτέ δώρο από υποχρέωση; Μην βιαστείτε να απαντήσετε αρνητικά. Σίγουρα υπήρξε εκείνη η φόρα που βαρεθήκατε να ψάξετε για δώρο και πήρατε ότι βρέθηκε μπροστά σας τελευταία στιγμή. Είχατε βέβαια ενοχές που δεν αφιερώσατε χρόνο να πάρετε κάτι καλύτερο ίσως και πιο ακριβό όπως άλλωστε μπορούσατε να είχατε κάνει. Δεν σας λείπουν τα χρήματα αλλά δεν το σπουδαιολογήσατε. Άλλωστε τόσα δώρα γενεθλίων θα πάρει  ο παραλήπτης σας, δεν περιμένει το δικό σας για να κάνει την διαφορά. Του χρόνου θα του πάρετε κάτι καλύτερο και πιο ακριβό. Αν αυτές οι σκέψεις, σας είναι γνώριμες ,τότε να ξέρετε ότι για την περίπτωση σας μετρούσε η χρηματική αξία του δώρου που κάνατε. Όχι όμως πάντα!

Τελικά…
Ανάλογα με την περίπτωση και τις δυνατότητες των ανθρώπων  μπορεί  να μετρά  μόνο το ότι σκέφτηκαν να σας κάνουν ένα δώρο γενεθλίων  ή και τα χρήματα που ξόδεψαν  για  αυτό. Δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση στα ερωτήματα που τέθηκαν στην αρχή. Ένα είναι το μόνο σίγουρο. Οι  συνθήκες αλλάζουν και τα δώρα μπορούν να τροποποιηθούν. Αυτό που πρέπει να μετράτε περισσότερο πίσω από κάθε δώρο είναι η πρόθεση του ανθρώπου που σας το χαρίζει. Δεν έχει καμία σημασία η υλική υπόσταση ή μη του δώρου σας μπροστά στην πρόθεση που εσείς του  θέτετε να υπηρετήσει . Μπορεί κάλλιστα λοιπόν το επόμενο δώρο γενεθλίων  σας να είναι μια δωροκάρτα στην διάθεση του αγαπημένου σας  προσώπου. Δοκιμάστε το!

2018-05-10T06:56:08+00:00 Blog|